Wie zijn wij?

Toneelvereniging Heer Hendrik is opgericht op 17 april 1958. Wij zijn een kleine maar zeer actieve vereniging met haar wortels in ’s Heer Hendrikskinderen op Zuid-Beveland (Zeeland). Sinds jaar en dag treden wij hier op in het Heer Hendrikhuis.
Wij hebben 21 leden, variërend in leeftijd van nog geen 20 tot in de 70 jaar. Sommigen zijn al tientallen jaren lid, anderen nog maar enkele maanden.
Van onze leden speelt het grootste gedeelte regelmatig mee in een productie en/of zet zich achter de schermen in als productieassistent, creatief vormgever of technicus.

Het bestuur bestaat uit:

bestuur– Riet van der Weijden (voorzitter)
– Ingrid de Wit (secretaris)
– Eddie de Dreu (penningmeester)
– Rieke Goedegebuur
– Corry Franse

Steeds weer zetten we ons met veel energie in om 1 à 2 keer per jaar een bijzondere productie neer te zetten. Daarnaast spelen we meestal jaarlijks een éénakter waarmee we deelnemen aan het Eénakterfestival van het Zeeuws Centrum voor Amateurtheater. Ook leveren we jaarlijks een bijdrage aan Goes Kinderstad en The Old Christmasday. Tot slot volgen we diverse cursussen zoals onder andere voor grime of improvisatie.

We kiezen zeer bewust voor stukken met een wisselend karakter en we schromen niet om met elkaar te kiezen voor tragische en absurdistische stukken, maar ook blijspelen en comedy’s.

Voordat een stuk op de planken staat gaat er heel wat werk aan vooraf: de keuze van de spelers en de regisseur, de keuze van het te spelen stuk door de leescommissie, (veel) repeteren, het bouwen van decors, het regelen van de techniek, de kostuums en de grime!
En dan staat eindelijk de voorstelling. Na een generale repetitie spelen we 4 à 5 keer voor publiek en dan zit het er weer op!

Alle leden van Toneelvereniging Heer Hendrik hopen de toeschouwers een plezierige avond uit te kunnen bezorgen. Want daar doen we het voor! Wil je graag lid worden of een keer komen kijken bij een repetitie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Uiteraard worden de gegevens van onze (nieuwe) leden met zorg bewaard en behandeld volgens de nieuwe AVG wet.
Privacyreglement Toneelvereniging Heer Hendrik 2018