Arsenicum en oude kant

Jaar: 2013
Regisseur: Marcel van As
Regie-assistent: Ingrid de Wit

arsenicum_en_oude_kant

Twee lieve dametjes en twaalf lijken spelen de hoofdrol in de zwarte komedie ‘Arsenicum en oude kant’. De dames leven een keurig leven, waarbij ze een goede plek hebben in de kleine samenleving. Natuurlijk is er wel eens gedoe over het feit dat Leon midden in de nacht de trompet laat schallen. Maar dat is toch niet meer dan logisch als er weer een geval van gele koorts wordt ontdekt?

Een leven gewijd aan de liefdadigheid: eenzame mannen wat rust geven… eeuwige rust. Tot nu toe geen probleem. Tot er een geval van gele koorts in de kast wordt ontdekt en tot nu toe hebben we nog nooit een geval van gele koorts in de kast gehad. Als dan ook nog Janine na jaren van afwezigheid terugkeert in huize Brewster is de maat vol… of eerder de kelder.

Roept dit alles vragen bij u op? De antwoorden kunt u gerust ontvangen. Misschien een lekker glaasje wijn erbij?

In deze moderne bewerking is ‘Arsenicum en oude kant’ een zwarte komedie geworden die energiek overspringt van slapstick naar spanning en van Charleston naar slappe lach.
Spelers: Angelique Boonman, Addie van de Walle, Yvonne van de Velde, Rieke Goedegebuur, Rinus de Wit, Izaak Wondergem, Andrea Dekker, Ada de Feiter, Ina van der Hart, Olga de Jonge, Daniël Obbink, Maryse van de Plasse, Jeannette Tierie, Andi van Leeuwen. Bewerking en regie: Marcel van As. Productieassistent: Ingrid de Wit. Techniek: Jaap van ’t Veer en Edwin Christiaansen. Decor: Izaak Wondergem. Vormgeving, kleding en grime: Corry Franse. Piano: Pim de Jonge