Nieuws

2019

2015


De voorstellingen van ‘De dochter van de boevenkoning’ op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari zijn inmiddels volledig uitverkocht.

Ook die van 29 en 30 januari gaan snel!
DAAROM IS ER EEN EXTRA VOORSELLING!!!! en wel op ZONDAG 7 FEBRUARI om 14.30 uur.
Gebruik om te reserveren ons e-mail adres contact@heerhendrik.nl of telefoonnummer 0113-223157, of het contactformulier.


Heer Hendrik is hard aan het werk met onze volgende productie: “De dochter van de boevenkoning” door Ad de Bont onder regie van Ali Pankow. Speeldata: 29 en 30 januari en 5 en 6 februari 2016. Meer informatie volgt.


Nog even en het is zover, het eenakterfestival 2015!
‘Heer Hendrik’ speelt op vrijdagavond 17 april mee met ‘Geluk in het spel’.

Affiche Eenakterfestival Zeeuws Centrum Amateurtheater


Laat ’t doek maar vallen, doe het licht maar uit….

Fotocollage Schaduwen Toneelvereniging Heer Hendrik

Dank jullie wel publiek, jullie waren fantastisch,
het was een heerlijke fantastische laatste voorstelling van “Schaduwen”.


De kerstmarkt op 6 december in Goes was een groot succes, getuige onderstaande foto’s. Heer Hendrik was geheel in Charles Dickensstijl aanwezig.


40 jarig jubileum Anny van der Made bij Heer Hendrik

Onlangs was Anny van de Made 40 jaar lid van toneelvereniging Heer Hendrik. Ze werd in het zonnetje gezet door de voorzitter met bloemen en een oorkonde. Hartelijk Gefeliciteerd Anny.


Flyer opening 2014

Op vrijdagavond 10 oktober 2014 opende toneelvereniging Heer Hendrik het toneelseizoen met 4 eenakters. We begonnen de avond met “M versus D” van Heer Hendrik. Gevolgd door “Attidtude” eveneens van Heer Hendrik. Na de pauze was er een compilatie te zien van monologen die tot stand zijn gekomen door een spelcursus die de vereniging dit voorjaar heeft gevolgd. Tot slot was er een gastoptreden van toneelgroep Intermezzo uit Zierikzee die het stuk “Wie wil je zijn?” laten zien. Kortom een boeiende en gezellige avond en een inspirerende start van het toneelseizoen 2014-2015.


Heer Hendrik is weer volop bezig met de repetities voor hun avondvullende productie. Op vrijdag 30 januari 2015 gaat het stuk “Schaduwen” van Martine Faber in première. Schaduwen is een stuk over liefde. Onbaatzuchtige liefde. Prachtige ontroerende scenes en heftige dialogen wisselen elkaar af. Langzaam ontrolt zich het levensverhaal van Maria, ooit een beroemd actrice en nu gebonden aan een rolstoel door een beroerte. Ze kan niet meer verwoorden wat ze denkt. Voor haar hoeft het allemaal niet meer. Tot er opeens totaal onverwacht bezoek komt.
Het stuk wordt gespeeld door Riet van der Weijden, Eddie de Dreu, Rieke Goedegebuur, Ingrid de Wit, Justin Troost, Melanie van Duikeren en Yvonne van de Velde. De regie is in handen van Ada de Feiter. Productieassistent is Jeannette Tierie en de vormgeving wordt gedaan door Corry Franse.

Speeldata: 30 en 31 januari 2015, 6 en 7 februari 2015.


Rianne Kooiman regisseerde de eenakter ‘M. versus D’.
Deze eenakter is geschreven door André Gijssel en wordt gespeeld door Addie van de Walle en Maryse van de Plasse.
De eerste voorstelling was op zaterdag 10 mei tijdens het Eenakterfestival van het Z.C.A. in het Spiegeltheater in Middelburg.
Na het Eenakterfestival speelden we op donderdag 15 mei in Fizi in Zierikzee tijdens ‘Eenakters op herhaling’.
Op zondag 18 mei speelden we in het Minitheater in Middelburg tijdens een matineevoorstelling van een aantal eenakters.


De voorstelingen van het avondvullende stuk ‘De Vortex’, een stuk van Noël Coward, zijn inmiddels achter de rug.
Voor meer informatie over de inhoud van dit stuk, klik hier.
Regie: André Gijssel & Addie van de Walle
Speeldata: 14, 15, 21 en 22 februari 2014.

2013


Het doek is definitief gevallen..

Tot onze schrik namen wij kennis van het overlijden van

Paul Proost

 In de leeftijd van 84 jaar.

Paul is vanaf de oprichting van onze vereniging, ruim 55 jaar geleden, lid geweest. Hij heeft zowel voor als achter de schermen veel voor ‘Heer Hendrik’ betekend. Paul heeft in een groot aantal toneel producties gespeeld. Daarnaast heeft hij altijd veel tijd gestoken in alle decors die er gebruikt werden. Ook is Paul vele jaren onze zeer betrokken voorzitter geweest. De laatste jaren nam hij wat meer afstand van onze club. We zagen hem helaas niet meer op onze repetities. Blij verrast waren we hem dan toch bij de uitvoeringen te mogen begroeten. Wat was hij dan toch weer trots op zijn vereniging! Om Paul te bedanken voor alles wat hij in al die jaren voor Heer Hendrik heeft gedaan, is hij erelid van de vereniging geworden. We zullen onze Paul missen.


Heer Hendrik speelde mee in het grote openluchtspektakel ‘Kausay Pacha’

kausaypacha


Toneelvereniging Heer Hendrik speelt ‘Arsenicum en oude kant’ van Joseph Kesselring
op 25 en 26 januari en 1 en 2 februari 2013 in het Hendrikhuis te ’s Heer Hendrikskinderen.

arsenicum_en_oude_kant

Klik hier voor een korte beschrijving van het stuk.

Spelers: Angelique Boonman, Addie van de Walle, Yvonne van de Velde, Rieke Goedegebuur, Rinus de Wit, Izaak Wondergem, Andrea Dekker, Ada de Feiter, Ina van der Hart, Olga de Jonge, Daniël Obbink, Maryse van de Plasse, Jeannette Tierie, Andi van Leeuwen.
Bewerking en regie: Marcel van As
Productieassistent: Ingrid de Wit
Techniek: Jaap van ’t Veer, Edwin Christiaansen
Decor: Izaak Wondergem
Vormgeving, kleding en grime: Corry Franse
Piano: Pim de Jonge